Fritt Följ – Fokusträning!

Idag åkte jag till Norrköpings BK på förmiddagen. Där mötte jag upp Bibban som snällt ställde upp som ”träningsoffer” när jag tränade kommendering på eliten inför examen som tävlingsledare – om 1 1/2 vecka. Jag behöver helt klart träna mer men det känns skönt att vara igång. Nästa vecka får det bli korvstoppning på hög nivå 😉

Jag passade även på att träna Joy på några delar. Fokus, Fritt Följ och inkallning. Vi har tränat väldigt sporadiskt den här vintern. Jag har fått prioritera annat än hundträning. Vi går ju för Ditte under våren. Vilket är bra för oss men mycket vill ha mer… 😉 så vi hakade även på en onlinekurs för Klickerklok i tävlingslydnad.

Just nu går vi genom grunder/checklista och jag har redan fått bra feedback på många delar. En av dessa är Joys ”hoppande” huvud i fria följet. Jag ska försöka vara mer konsekvent och jobba upp fokuset + få Joy att ha huvudet stilla.

Jag började med att belöna stilla huvud och blick. Som alltid kan jag bli ännu bättre med min tajming, annars gillar jag att hon köper konceptet så snabbt. :-)

I fria följet valde jag att ha boll under vänster arm och inte ha några halter. Det var ordentligt blött och geggigt på plan, vilket Joy inte uppskattar. Det kommer jag jobba upp separat med lek.

En uppgift till jag har fått är att gå mjukare –  Vilket inte betyder saktare. Då blir Joy osäker och då känner jag det… och så går jag ännu sämre… Hua, hua! Vi ska hitta flowet! Jag vet att vi har det i oss och det ska bli suveränt att jobba vidare med bra feedback :-)

 

En liten film på dagens fokusträning och fritt följ:

 

4 kommentarer till Fritt Följ – Fokusträning!

  1. Kommer bli kanoners! Vilken fin språngmarsch!! Det är en konst det där att gå mjukt men ändå ”självsäkert”, tycker du verkar vara på god väg :)

  2. Lycka till med utbildningen till TL, alltid roligt när folk vill ställa upp och engagera sig!

    Åh så kul med tävlingslydnadkursen, den hade jag planerat att gå med Hojt, men nu blev det ju inte så… :-(
    Så för att pigga upp mig lite valde jag att gå grundkursen på Klickerklok med Raya i stället :-)

    • Tack! Ja, det känns kul att bidra med min del :-) Det var bra att du körde grundkursen med Raya istället <3. Klickerkloks onlinkurser är riktigt bra! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>