Kurs/Tävlingsträning och träning på DTBK.

Jag har tagit en liten minisemester. Tagit två stycken semesternätter från jobbet och fick på det sättet en hel veckas ledighet. Rätt skönt på årets tristaste månad 😉

Joy och jag har gått en tävlingsträningskurs för Lotta Linusson och Anne Dahlin. Den har varit på 4 stycken gånger. Olika ställen varje gång. Första gången var vi i ett industriområde. Andra gången i en paddock. Tredje gången i ett ridhus och den sista gången var vi i Nykvarns Hundhall.

Vi har varit med på alla gånger utan i ridhuset då det körde ihop sig lite med min planering. Dessa träningstävlingar har varit väldigt nyttiga! :-) Första gången i industriområdet så var det extremt mycket ljud runt omkring med arbetare som flyttade grus och tunga containrar, precis bredvid där vi hade vår tävlingsplan. Jag var väldigt glad att vi var först ut då störningar blev allt värre under kvällen. Grymt imponerad av hundar som höll ihop trots att det var så mycket liv omkring att man knappt hörde tävlingsledaren.

Joy var faktiskt mest nyfiken på allt som hände omkring oss. Vilket den gången påverkade hennes fart. Vilket är ovanligt. Springa är ju självbelönade för Joy :-) Det fanns några guldkorn och jag uppskattade verkligen att hon ändå fortsatte jobba trots alla spännande störningar. Andra träningstävlingen i paddocken var Joy otroligt laddad. Det infann sig en del slarv men hennes underbara attityd uppvägde allt :-)

tävlingsträning_151112

Nykvarn Hundhall.

I torsdags var det då sista kurstillfället. Nykvarn Hundhall var en stor hall på 800 kvm. Valde att ta in Joy lite innan vi skulle in… vilket blev en längre stund än jag hade planerat. På själva plan var hon rätt så splittrad men trots det så gjorde hon de delar vi haft kampanj på mycket fint. I momentet fritt följ hade jag planerat att jag skulle lägga in några kampbelöningar. I vanliga fall älskar hon det och brukar shärpa till sig ytterligare några snäpp. I torsdags hade det motsatt effekt då hon blev störd istället i sin koncentration.

Överlag var jag ändå nöjd att hon jobbade på trots att hon var rätt så splittrad. Hundarna innan oss hade också varit lite okoncentrerade. Vilket jag inte la jättemycket vikt på från början men det visade sig sedan att den trenden fortsatte bland alla hundar som tävlingstränade i hallen. En del störde sig på underlaget och några hade svårt att utföra vissa moment. De flesta av hundarna har jag sett förut på de andra träningarna och då har de haft ett helt annat fokus.

Vad det hela berodde på kan man ju bara sia om…. men att 10 stycken hundar är obekväma/splittrade under samma träningspass och en del reagerade på underlaget tydde på att de kände av något som antagligen skett där innan. Lite tråkigt då hallen annars var väldigt fin och jag kan helt klart tänka mig att åka dit fler gånger och träna.

Joy var även lite brydd över några andra hundar då vi gick in för göra några korta ingångar. Vilket är olikt henne men eftersom hundarna överlag var lite oroliga så kanske det inte var så konstigt. Vi genomförde även gruppmomenten. Där valde jag att stå synlig och nära, bara för själv ha en känsla av kontroll och ge Joy extra trygghet då alla hundarna hade reagerat på hallen. Vilket gick bra :-)

Trots den konstiga sista omgången av tävlingsträningen så fick jag en hel del nyttig information hur jag ska agera då Joy blir splittrad. Det var även kanon med den feedback man fick av antingen Lotta eller Anne efter varje tävlingsträning :-)

Idag hade jag turen att ett gäng skulle träna på DTBK. Ville ”sudda” ut torsdagens splittrade känsla. Trots att jag visste att den nog mest satt i mitt huvud och inte i Joys 😉

Vi körde gruppmoment (var även synlig idag) och sedan blev det lite metallapportering, vittring och inkallning med stå. Körde allt med belöning och Joy var som vanligt. Skönt! Det var även jättekul att träffa för mig helt nya lydnadsentusiaster med härliga hundar. En av dem var Joys halvbror och som ni alla vet är ju släkten bäst 😉

I morgon blir det att åka hemåt till Linköping och sedan på tisdag avslutas minisemestern med två kursdagar för Maria Brandel. Vilket ska bli jättespännande då jag aldrig gått för Maria förut :-)

En kommentar till Kurs/Tävlingsträning och träning på DTBK.

  1. Full rulle,hos dig står det inte still 😉 hallen såg fin ut, bra kämpat som jag sagt om så många hundar reagerade!
    Kul att prova att gå kurs för en ny person, hoppas du får givande dagar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>