Investera i sig själv!

För mig är det viktigt att lägga ner mycket energi på att mina hundar har de rätta fysiska förutsättningarna.

Rätt mat, värma upp & varva ner – före/efter träningspass. Lägga ner tid på att de får rätt motion – simma, springa. Var rädd om deras muskulatur – stretcha, massera.

När det gäller mig själv har det i ärlighetens namn inte varit lika noga. Jag kommer från ett hem där idrotta och vara i form legat högt på agendan. Under tonåren så tränade jag 6 dagar i veckan under en period med alldeles för litet mat intag. Priset för den perioden var högt och det tog lång tid innan jag haft ett bra förhållande till både mat och mig själv.

Numera så tycker jag om mig själv men jag är även medveten om att jag har lagt till med en del dåliga vanor under åren. Tiden då jag åkte snålskjuts på min suveräna grundkondition från tidigare idrottande börjar kännas väldigt avlägsen 😉

I juli förra året slutade jag dricka Pepsi Max helt efter varit beroende i ca 13 år . Har slutat under kortare perioden tidigare men alltid hittad ursäkter att börja dricka den skiten igen. Det var annorlunda i juli, ville få en balans och att dricka så mycket läsk som jag gjorde, det hörde inte hemma i den ekvationen.

Jag började även springa några gånger i veckan. Först var det några kilometer och sen har jag kört 5 kilometer. Den nya vanan att springa och bryta ovanan med Pepsi Max har gjort så jag känt mig betydligt starkare.

Däremot har min kost innehållit mycket snabbmat och färdiga rätter. Väldigt behändigt när man är själv har jag skyllt på…

Den 19:e februari i år så kände jag mig rätt trött på den kosten. Även det där med ”unna” sig fikabröd och godis några gånger i veckan kändes mest som att jag åt för att det ska man ju göra – unna sig. Upplevde det inte ens gott alla gånger.

Dagen efter så beslöt jag mig att hålla upp från godis och kaffebröd, from den 20 februari och 3 månader framåt. Det konstiga är att jag inte har varit sugen en enda dag på godis/kaffebröd sedan dess? Jag har även varit noga att göra min egen mat. Goodbye till färdiga rätter + snabbmat.

Kontentan är att jag mår så mycket bättre!!! :-)

Idag träffade jag Marie Söderström som har Dynamic Rehab. Det kändes otroligt viktigt att fortsätta investera i min egen hälsa.

Jag gjorde konditionstest som en startpunkt. Fick tips på en del övningar som jag ska göra då jag springer med hundarna för utveckla min kondition. I nuläget så springer jag i ett behagligt tempo. Jag blir varken bättre eller starkare men det håller väl igång min grundkondition hyggligt i alla fall… 😉

Jag upplever därför springa lite tråkigt och enformigt. Marie beskrev det så bra. Istället för göra det till en ritual så ska jag göra det till en naturlig del av livet :-)

Vi gick även genom mina kostvanor och de förändringarna jag gjort tyckte Marie var positiva. Uppskattade även där att det handlar inte om ”bantning, knepiga dieter”, utan äta det man mår bra av och ge kroppen så den orkar med. För orka är viktigt om jag ska kunna hålla det tempo jag har :-)

Fick även en del övningar för att stärka upp bål och rygg. Mycket enkla övningar som jag lätt kan göra i hemmet.

Det som kändes bra med Marie var att hon gav mig lagom med saker att jobba med, det känns inte som för mycket utan att det här kommer jag klara av.

Att investera i sin egen hälsa känns så bra. Min nya livsstil innefattar inte bara att ta hand om mina hundar och ge dem de bästa förutsättningarna, utan även mig själv :-)

10341709_636892579722438_4750480648116833812_n

 

3 kommentarer till Investera i sig själv!

  1. Väldigt klokt! Jag tror ofta man är duktig på att ta hand om sina fyrfota vänner, ge dom näringsrik mat, genomtänkt motion mm men känner igen mig i att man ofta glömmer sig själv. Låter som ett bra besök hos Marie, jag tror på sunt förnuft och saker som fungerar i vardagen på sikt så det lärare blir en livsstil och inte ett ”måste”, hokus pokus dieter och annat finns det redan så det räcker och blir över 😉 Kram!

  2. Det där är vanligt inom ridsporten också. Minns att man ofta pratade om det där, att man lade ner alla sina pengar, sin tid och sitt engagemang i hästens form – men satt och proppade i sig bullar i stallet dagarna i ända och åt pasta med ketchup för att kunna köpa de där snygga ridstövlarna 😉

    Jag blir ofta förundrad över hur många som är aktiva inom djursport och har ett djur som är toppform, som barfar, får alla möjliga tillskott osv, medan de själva står och bolmar cigaretter på klubben/vid stallet och glömmer bort att ta hand om sig själva! Jag är själv likadan (minus ciggen då)! Man glömmer lätt sig själv i sin vårdnad av någon annan/något annat :)

  3. Duktig du! Något jag borde göra med, men alltså finns det ett liv utan pepsi max? 😉

    Tack för grattis och kommentaren i bloggen, kul att du ser skillnad. 😀 Tydligen är det som ni alla sagt hela tiden, för att fria följet ska bli bättre så måste man träna det, haha vem kunde tro det 😉 Och vittringen vilken lång process det varit men mycket tack vare dig som vi fått till det, kommer ihåg på Anna kursen när du gav mig en spark i baken när jag överanalyserade och tänkte för mycket. Tack för alla inspiration på den och även övriga moment <3

    Nu längtar jag efter våra dagar i Värmland. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>