Efterlängtat!

Vad jag har saknat att inte kunnat träna ordentligt med Joy under 3 veckor.

Trodde faktiskt att det skulle vara lite skönt och bara träna en hund… nope… inget för mig! Jag kommer helt klart alltid vilja ha minst två stycken hundar och träna. Förstår i och för sig hur folk hinner med allt. Det tar ju ingen tid alls att bara träna en om man jämför med två eller tre… 😉

Min tanke var att trappa upp träningen lite efter hand… I Joys fall är det nog bättre att inte träna alls eller köra ordentligt. Frustrerad var bara förnamnet. Jag kunde nästan se hur det kom rök ur öronen på henne.

I tisdags så kände jag att snart kommer jag inte ha någon lägenhet kvar då ”tokrycken” blev allt intensivare och för både Joys, Sly´s, mina katters skull ( som har haft det tufft den sista veckan) är det bättre att den energin läggs på träningen.

Istället för den ursprungliga planen med fritt följ, fokus och ordförståelse blev det konskick, dirigering till ruta och dirigeringsapportering för sedan avsluta med fokus och koncentration = ett lyckat koncept!

Det kändes skönt att återigen ha två hundar att varva med i träningen. Sedan hade jag självklart nojor om jag kört för mycket på en gång men det gick snart över… 😉 Joy fick även överta Sly´s plats på slalomkursen för Barbro Ekenberg på kvällen. Vi körde några få repetitioner och Joy såg mycket nöjd ut över att få träna igen.

I onsdags så körde vi även igång årets simning. Både Sly och Joy var överlyckliga! :-)

Igår blev det lite lydnad igen och idag tränade vi på det vi lärde oss på senast kurstillfället på slalomkursen med Therese och hennes fina whippet.

Mycket skönt att ha två nöjda hundar här hemma :-)

Joy140216

Sly140216.1

 

2 kommentarer till Efterlängtat!

  1. Kan tänka mig att det är skönt för er alla att vara igång :) Härligt att läkningen verkar gått bra så ni kan både träna och simma igen! Med Ina fick jag ju vackert vänta minst en månad pga hennes ökade bakterier vid stygnen och bukläkningen, minns att det var rätt tufft mot slutet att hantera det gula dynamitpaketet…

    Önskar dig och dom fyrbenta en fin helg!

    • Ja, det är skönt att vara igång igen :-) Nu blir det dock en lugnare helg med bara promenader imorgon & simning på söndag. Kan tänka mig att det inte var helt lätt & hantera Ina i vila så länge… 😉 En fin helg till er också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>