Tränat på många olika platser!

Under en vecka har vi fått till träning i Motala, Norrköping, Söderköping, Södertälje och Linköping.

Mycket nyttigt att få information om vad som mina hundar kan tycka är intressant, lite svårt och rätt lätt på olika platser.

Jag har fått bra information om hur jag ska vara och agera. Jag vill träna så att hundarna tycker jag är tydlig men det där med tydlighet är inte alltid lätt. Det är viktigt att hundarna känner igen sin matte både under träning och tävling.

IMG_1499

IMG_1500

Träning ovan på Motala BK och under bilder från dagens träning på Linköping BK i snö med Joanna och hennes charmiga BC-kille Iver :-)

IMG_1501

Träning med Ida och hennes flattar på Södertälje BK.

Det som jag lägger mycket tid på just nu är att hantera olika omgivningar med olika störningar. Vissa planerade och andra ingår i miljön. Vissa vet jag om och andra får jag information om på plats. Både Joanna och Ida är tjejer som tränar oavsett väder och vind vilket jag uppskattar.

I fredags var jag på tävlingsträning med ett glatt gäng i Söderköping. Det regnade och planen var rejält geggig och blöt. Joy är inte så förtjust i sådant underlag och jag brukar medvetet träna på den plan som har sämst dränering på LBK . Vessla har inte visat att han bryr sig speciellt mycket om underlag – tills då. Där gick tydligen hans gräns. Vilket överraskade mig lite men jag är jätteglad över den informationen. Då vet jag att vi behöver träna på det!

IMG_1503

Goa träningstävlingsgänget! 

(Bild ärligt snodd av Ingela Karlsson)

Jag uppskattade verkligen att efter träningstävlingen så peppade alla varandra och gav varandra konstruktiv kritik. Kände mig stärkt att träna och kämpa vidare efteråt! :-)

En kommentar till Tränat på många olika platser!

  1. Låter som riktigt givande träningar, både nyttigt och kul! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>