Peppad på att kämpa vidare :-)

Jag och Vessla fortsätter med att variera och åka till nya träningsplatser. Det hjälper både honom och mig att hantera situationer som kan uppstå på nya platser. Han klarar allt snabbare att fokusera tycker jag på bara de här veckornas träning.

Jag får också svart på vitt vad som behöver en bättre förväntan och fokus. I Vesslas fall så hänger de två sakerna ihop. Den här träningen är viktig för både Vessla och mig. Vissa kan bli skitbra genom bara träna på sin egen bakgård men för båda mina hundar så kommer det krävas att vi fortsätter variera platser och störningar så det blir vardagsmat.

Joy får självklart också träning. Tyvärr inte lika mycket som Vessla på samträningarna /tävlingsträningarna men efter Vesslas och min inplanerade tävling i april så kommer jag dela upp tiden lika. Istället för hela program tänker jag länka några moment med varje hund. Tror det är bra så även vi kommer ut på tävlingsbanan så småningom :-)

Igår var vi på Norrköpings Brukshundsklubb och körde tävlingsträning med goa vänner. Vessla är som han brukar – zoomar in allt!

Men när vi väl körde så höll han ihop bra. Vi har fått in lite grus i fjärren. Kom på sedan varför och när vi kom hem så körde vi lite på gräsplanen utanför där det rör sig en del folk och hundar. Mycket mer utmanande för Vessla än en brukshundsklubb MEN han fixade fina skiften och jag fick en go känsla att det här kommer bli bra.

Joy och jag har börjat sätta ihop runda-momentet allt mer och det passar henne. På sikt gäller det att få in bra förberedande signaler så hon håller isär momenten – runda, dirigering och ruta.

Tack vare samträningar, tävlingsträningar och träningar med likasinnade tycker jag att den här vintern varit riktigt energigivande. Känner mig riktigt peppad att kämpa vidare med både Vessla och Joy :-)

vessla_joy_blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>