Mission – Bra tävlingsupplevelser!

Den här veckan har jag jobbat hårt på att ge Joy bra tävlingsupplevelser. Först vår första elitstart i lydnad i tisdags och rallytävling idag :-)

Elitstarten på Söderköping BK hade så många som 13 startande. Vi drog startnummer 12. Gruppmomenten gick bra. Joy var bekväm och trygg när jag kom tillbaka.

Just nu är min högsta prioritet att investera i bra tävlingsupplevelser. Inte fastna i resultat-tänk utan fokusera på att Joy ska ha kul och tycka hon är bäst när vi tävlar :-)

I tisdags beslutade jag mig för att tagga upp Joy ordentligt mellan momenten. Vilket hon gjorde :-) Istället för att be henne lugna sig när hon skällde så gjorde jag precis tvärt om – berömde och retades lite mer 😉

Hon hade inga ljud i momenten förutom hopp/apport – vilket beror på att hon inte gillar metallen. Vissa moment är inte klara i länk och där fick vi lite missförstånd. Inget konstigt med det.

Guldkornen var rutan, dirigeringen och vittringen som gav 10:or och utfördes med härlig målmedvetenhet. Härligt kvitto på den träningen :-)

Domaren uppskattade inte att jag taggade Joy mellan momenten och gav oss ett gult kort. Ja, vad ska man säga… det där gula kortet tar jag gärna igen om det för oss framåt på lång sikt 😉

Idag var vi efteranmälda till rallylydnad, nybörjarklass på Gnesta Trosa Brukshundsklubb. Resan dit speglades av regn. Bara och gilla läget!

Det var några strykningar och det visade sig att vi skulle starta först efter banvandringen. När Joy och jag värmde upp så ökade regnet ordentligt. Koncentrationen från min sidan var att låtsas att det inte regna och ha henne i ett bra mood.

Joy var riktigt grym idag!

Hon hade tryck i både läggande och sättande. Hon kändes i perfekt sinnesstämning och banan flöt på lätt. Det här är för mig en riktig mental seger! Alla som tränat med oss vet att vi knappt kunnat träna om det regnat ordentligt ute. Hon har varken velat lägga sig eller sitta. Idag körde hon på som hon gör under perfekta förutsättningar. Kände mig verkligen som en vinnare oavsett poäng :-)

Joy gjorde mycket riktigt en felfri runda MEN hennes matte var inte tillräckligt nära några koner och sista målskylten så där rök tre poäng. Vi landa på 97 poäng och en andra plats.

Joy har fått sin första titel RLN N :-)

joy_rld_n_160702

Coola Joy med sin rosett! Som hon tycker är lite överflödig 😉 Älskar hennes utstrålning – Jepp! Visst är jag grym :-) 

Det är många som är fascinerade över att jag helt plötsligt tycker rallylydnad är kul. Joy tycker det är roligt och då tycker jag det är roligt! Vi kommer fortsätta med rallylydnad så länge vi känner så.

Jag tror även att ju mer vi lär känna varandra i tävlingssituation under roliga former så kommer det gynna alla de hundsporter vi väljer att tävla i. Så vi fortsätter med vår mission – bra tävlingsupplevelser! :-)

 

En kommentar till Mission – Bra tävlingsupplevelser!

  1. Ännu en gång supermegagrattis både till titeln RLD N men framförallt till attityden och dom bra upplevelserna, tjohoo vad bra!!! Älskar tänket och vilken kanoninvestering inför framtiden<3 <3 <3

    ps, det där gula kortet kan domaren vifta med bäst den villl…. dumheter, mer glädje i lydnaden tack! 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>