Clinic om de nya momenten!

 

Maria_app_clinic160611

Maria och Easy Working Aadi, ”App”.

Igår hade Maria Brandel och Lotta Hagström en clinic om de nya momenten. De gick genom hur de ser ut, tävlingsupplägg och hur man tränar det som är nytt.

Ida och jag hade anmält oss för få en bra bild av det som komma skall och få träningsinspiration :-)

Clinicen var jättebra!

Maria lyckades verkligen förmedla en helhetsbild på hur de nya momenten och bjöd verkligen på träningsinspiration när hon visade de sedan praktisk med App och Signe.

Signe_app_clinic160611Signe och App som visade allt från grunder till färdiga moment!

Det var en flera domare som gick på clinicen. Det tyckte jag var mycket klokt av dem! Tycker att det skulle vara obligatorisk för domare att gå på en clinic för Maria – se i praktiken hur det kommer vara att arrangera de nya klasserna med upplägg och allt.  Den största styrkan hos Maria är ju också hennes erfarenhet som hon bjuder på. Hon har sett hur det ser ut internationellt. De här nya momenten är i högsta grad i full gång i de andra länderna.

Signe_clinic160611

Best in Work Signe, en riktig sköning med ett underbart ego!!

I nuläget har SKK har reagerat på att de nya momenten inte varit väl förankrade hos oss medlemmar i SBK. Det är alltså fortfarande inte klart om de kommer börja gälla 2017 (på internationella tävlingar så gäller de redan i år) En sak är säker – de kommer att komma. De praktiseras redan av de andra länderna. Lämna in din åsikt! Finns mer info här:  Remiss angående lydnadsprovsregler 2017-2021.

Ida och jag tog oss sedan en matbit på en restaurang i centrum som gav oss en enorm portion friterad kyckling och pommes – kallades lättare rätt.. Jisses!!!.. innan vi begav oss till Kungsör Brukshundsklubb för lite träning av de 4-benta. Trots knott och lite ”matkoma” så fick vi till ett bra träningspass. Jag kom hem straxt efter 22 igår och kände mig riktigt nöjd efter en bra dag :-)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>