MYCKET fritt följ! :-) …

I fredags och lördag hade jag genom LBK bjudit hit Emma Willblad.

På fredagens clinic i Fritt Följ var 40 st. anmälda och det var kanon att vi hyrt LHU´s lokal där det är stort och luftigt :-)

Emma gick i genom vad hon vill ha i alla delar. Allt var genomtänkt! Från var hon la vikten för ge hunden information om den skulle göra en halt eller fortsätta gå, till var hunden skulle befinna sig exakt i helt om. Hon var noga med att träna på alla delarna i ett fritt följ. Hon drog parallellen hur man tränar in apporteringens alla delar – varför skulle fria följet vara annorlunda?

emma_kurs160312blogg

Emma visar förflyttningar med charmiga BC-valpen Zack :-)
Foto: Daniel Eidenskog.

På lördagen var det kursdag i Fritt Följ. Det var 7 st. deltagare och hela 12 st. åhörare. Deltagarna delades in i tre grupper som spridde ut sig i den stora hallen för varva träning mellan ekipagen i deras grupp. Det tränades på allt från var man sätter sina fötter, grunder, koncentration och även de delar som man lägger på längre fram när grunderna sitter. Emma bjöd på ett helhetskoncept! :-)

emma_kurs_ida_160312blogg

Ida och Isa tränar :-)

emma_kurs_mariapolka_160312blogg

Maria och Polka

emma_åhörare160312blogg

Åhörarna Susanne och Mischa :-)
Foton: Daniel Eidenskog.

Jag var mycket nöjd att vara åhörare då man fick se de olika ekipagen jobba. Fast vi var många så tyckte jag aldrig att det kändes trångt. Ekipagen var fantastiska som kämpade på hela dagen. Mycket nytt att ta in :-)

För egen del fick jag med mig en del input till Vesslas fortsatta träning i fria följet. Jag tror på den plan jag och Jessica har lagt men ska testa några delar som Emma pratade om. Vessla är ju en rätt så het hund så jag vill verkligen ha hjärna och teknik som Emma utryckte det! 😉

Tack Emma och alla deltagare + åhörare som gjorde helgens clinic och kurs till en trevlig tillställning :-)

emma_del_160312.1bloggEmma med sin härliga Dell – visar hur man tränar upp koncentration :-)
Foto: Daniel Eidenskog.

 

En kommentar till MYCKET fritt följ! :-) …

  1. Härliga bilder! Känns som att man missade en del av att bara vara med fredagen men ibland kan man inte göra allt 😉 Fredagen tyckte jag iaf var kanon! Många bra tankar bjöd hon på Emma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>