Joy – Elithund! :-)

Den överskriften var inte fel 😉

Idag var det dags för min sista tävling i år på Kungsör Hundarena. Vi var 15 stycken tävlande och som alltid när Kungsör BK har tävlingar är det bra arrangerat. Jag fick veta vid anmälan att vi hade startnummer 5. Vilket passade mig bra :-)

Första mentala segern för mig var att gruppmomenten fungerade fint och hon kändes trygg och lugn. Fick ett halv poängs avdrag på platsen när jag gav ett onödigt litet DK på uppsittet fast hon satte sig upp på första kommandot (hjärnsläpp). Fullt på sitt i grupp :-)

Själva programmet hade höjdpunkter där jag känner att vi höjt vår lägsta nivå, vilket känns jättebra. Det som är vår stora akilleshäl är som vanligt Joys fokus MEN det ska jag ändra på till en styrka. Nu har jag fått så många bra verktyg från Maria Brandels kurs förra veckan. Jag gillar upplägget när man inte lägger in störningsträningen i momentet direkt utan kan träna det i andra roliga övningar. Det blir vintern och vårens stora kampanj med Jopsan :-)

Här är egna kommentarer och domarpoäng på programmet:

Fritt Följ: 6 poäng. Väldigt ofokuserat! Jag hjälpte henne inte på rätt sätt. Bara att ta lärdom.

Sättande under gång: 9,5 poäng. Jag är nöjd 😉

Inkallning med ställande: 8,5 poäng. Domaren ville ha snabbare ställande. Själv är jag supernöjd. Har verkligen slitit med detta moment. Tyvärr långsam ingång – vilket hon inte brukar ha. Reminder -komma ihåg att träna ingångar då hon kommer i full fart trots jag står nära en vägg.

Rutan: 7.5 poäng. Tyvärr DK på nerläggandet. Nosade i rutan. Nöjd med stopet i rutan och ingången till mig från rutan.

Hopp/Apport: 9 poäng. Omtag. Annars nöjd :-)

Metallen: 10 poäng. YES!!! :-)

Vittring: 9 poäng. Glömde förbereda henne. Stannade vid vittringspinnarna och tittade på publiken (långa sekunder där) tog sedan självsäkert rätt pinne.

Fjärr: 8 poäng. Fina skiften – förutom uppsittet från ligg (halvsatt). Nosar tyvärr när jag går tillbaka. Fint uppsitt!

Helhet: 9 poäng. Domaren skrev = Bra jobbat men ngt okoncentrerad hund. Ja, jag kan bara hålla med… Den där koncentrationen är NR.1 att jobba med 😉

Förutom trevlig tävling och medtävlande så var det 13 olika raser . Coolt!!! Det ger mig hopp för lydnadssporten. Vi behöver mångfald! :-)

Nu ska jag njuta av att Joy är elithund! <3

2015_05_08_joy1_j

 

3 kommentarer till Joy – Elithund! :-)

  1. Stort, stort grattis, så himla roligt och vad duktiga ni är <3
    Kram

  2. Tjohooo! Där satt den, grymt!! Så jäkla bra ni är! Fantastiskt glad för er skull, så välförtjänt!! Helt klart värt att firas <3

    Massa kramar till både matte och vovve, fina ni!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>