Trevliga träningstimmar för Niina Svartberg :-)

Idag har jag och min vän Ida varit i Skojhallen och tränat för Niina Svartberg. Vi hade 4 timmar till förfogande. Ida tränade sin härliga 2 1/2 åriga Flatcoated retriever Tosca. Jag tränade med både Vessla och Joy.

Det här var första gången både jag och Ida tränade för Niina. Vi tyckte båda att Niina var en mycket duktig instruktör, att hon är duktig att träna med sina egna hundar är det väl ingen som har missat 😉

Vessla har aldrig varit i en inomhushall. Förutom att vara imponerad av sin egen spegelbild några sekunder så tyckte jag han klarade det imponerande bra. Det jag tycker om med Vessla är att han hanterar det mesta med glädje, öppenhet och samarbetsvilja.

Vi hann med att gå genom lite fritt följ och blicktarget, Skiften -stå,sitt,ligg. Rutan och apportering.

Niina tyckte Vessla var en het hund. Redan nu skulle tänka på hans aktivitetsnivå i vissa moment och vara mycket noga med att belöna vad jag vill ha från början. Vessla lär sig snabbt och nu är det dags att sluta vara försiktig och helt enkelt börja träna den här hunden mer ordentligt! :-)

Joy fick också Niinas kloka ögon på sig. Vi hann med att träna dirigering, Z, Inkallning med ställande, Fjärr, Metall (3:an) och Hopp/Apport (elit).

Jag tog upp våra svagheter i nuläget samtidigt som det var skönt att få en bra plan för några elitmoment så man hela tiden tänker framåt. Vi fick jättebra feedback på hur jag ska utmana och variera Joys träning. För min del som nog tappat bort mig själv lite av att testa MÅNGA olika sätt för att öka Joys engagemang, tyckte det var rätt skönt med Ninas okomplicerade och raka syn på det hela.

Tyst = Då ska hunden veta att den gör rätt.

Felsignal = Ge en signal så hunden får information att den ger fel + vill göra rätt.

I Joys fall fick jag bra verktyg för om hon väljer att fokusera på annat som jag tror passar oss båda. Tydligt och enkelt! Joy trivdes på dagens träningspass och fick tänka till några gånger. Mycket nyttigt för damen :-)

Det var inte bara jag som fick bra feedback utan det var lika givande och se Ida träna med sin Tosca. De är ett riktigt härligt ekipage som verkligen har framtiden för sig :-)

Både Ida och jag var mycket nöjd med våra timmar hos Niina som bara sprang iväg. Verkligen ett bevis på att vi hade givande träning med en mycket duktig och sympatisk instruktör :-)

forelasning_niinasvartberg150128

En bild på Niina då hon höll en föreläsning i mental träning på Norra Stockholms Hundcenter i slutet av januari. Fotografera idag hanns inte med, vi var fokuserade på att träna hund 😉 :-)

En kommentar till Trevliga träningstimmar för Niina Svartberg :-)

  1. Låter som en riktigt givande träning för Niina, vad kul! Ser fram emot att höra mer 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>