En varm & trevlig träningsdag i Flen :-)

Idag så åkte jag och hundarna hemifrån vid kl.9 för att träna i Flen med härliga hundmänniskor.

På radion varnade de för att det skulle bli varmt, runt 30 grader i skuggan. Jag hade redan dagen innan bestämt att se lite hur hundarna hantera den första ordentliga värmeböljan. Skulle det bli för jobbigt så var tanken att bara köra korta pass och vara noga med att hålla dem i skuggan.

Väl på plats i Flen så samlades vi som skulle träna. Heléne med Tarzan, Mattias med Hero, Anne-Lie med Biggles och jag och mina BC-tjejer.

Heléne känner jag sedan tidigare men trots att jag bara träffat Anne-Lie två gånger och det var mitt första möte med Mattias så tycker jag att det rätt snabbt blev en kamratlig stämning. Alla ville varandra väl och såväl peppning och mycket konstruktiva tankar runt det som hade utvecklingspotential bjöds på ett trevligt sätt.

Det var kul att se så olika Border Collies. Alla hade helt klart trots sina olikheter väldigt många styrkor och en härlig samarbetsglädje med sina förare.

Joy var faktiskt inte speciellt påverkad av värmen. När vi körde genom Lkl.3 så kändes hon som vanligt. Däremot var det ett gissel med flugor under gruppmomenten. Det var mycket flugor som konstant surrade över oss hela dagen. I vanligt arbete var det inga problem men i gruppmomenten var hon mycket besvärad så där har jag nu lärt mig att lägga upp det annorlunda om vi skulle uppleva samma sak igen.

Sly fick också komma ut en sväng och köra fartmomenten i eliten. Där kände jag redan när vi gick in på plan att hon tappa lite gnistan då hon koppla samman. Mycket folk = tävling! Nu har vi länkat en hel del då vi tränat ensamma och det har fungerat fint. Tror dock att jag ska belöna lite mer i tävlingslika situationer så får vi sedan väva in länkningen vart efter för behålla hennes gnista.

En jättetrevlig dag hade vi på Flens BK. Det jag tar med mig lite extra framöver är att inte prata negativt om mina hundar. Det man tänker och säger kan ju lätt bli en sann profetia och därför kommer jag välja att tänka och säga positiva saker när jag beskriver mina hundar. Det ”andra” är ibland saker som varit (lämna och gå vidare) … eller saker som har utvecklingspotential och det gillar ju jag 😉

2015_05_08_joy8_j

 

En kommentar till En varm & trevlig träningsdag i Flen :-)

  1. Låter som en härlig dag i värmen! Jag gillar verkligen det där med att fokusera på styrkor och det positiva! Det andra har man med sig och ”ältar” ändå vare sig man vill eller inte ;-P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>