Positiv stress !?!

Just nu så funderar jag en del på hur jag ska vinna Joy engagemang under alla omständigheter. Öka den positiva stressen. Då pratar jag självklart under arbete. Hemma vill jag ha hundar som kan koppla av. Ha en belöning som verkligen gör att hon fokuserar ännu mer på uppgiften.

Vi har börjat träna lite i vardagen då hon har en hög förväntan på annat. Tex då vi går promenad på ett ställe där hon vet att hon kommer snart får springa lös. Joy har bara det i huvudet då. Jag har börjat med en del lyssna övningar och hon förvånar mig med att riktigt anstränga sig (hon insåg snabbt vad som ledde till belöningen). Belöningen har ju mycket högt värde – springa :-)

Joy är ingen stressad BC. Hon kan bli frustrerad på mig mellan momenten om jag är för yvig och tjoar för mycket. Det bästa är helt klart att låta henne arbeta på men samtidigt vill jag öka hennes förväntan så hon anstränger sig mer, slutar busa till det och har högre fokus på att samarbeta.

Idag tog jag fram den stora pipbollen och gasa upp henne ordentligt, nu får jag väl ge det några dagar men hela Joy förändrades och shärpte till sig flera snäpp, samtidigt så kommer jag under dessa dagar se om tendenser till låsningar ökar. Nu tycker jag inte Joy har haft några sådana tendenser när det gäller belöningar men gasar jag upp henne ordentligt så måste jag verkligen vara noga med att bibehålla att hon fokuserar på uppgiften innan hon får belöningen.

Jag la mest energi på att få upp en bra kamplek under Joy första år när det gällde belöningar. Hon kunde vara lite försiktig och artig i början. Nu när jag använder bollbelöning så har kamp ett högre värde men med den här härliga STORA pipbollen så får vi se vad vi hamnar…

Jag hoppas att jag är inne på rätt spår :-)

 

positiv_negativstress

 

En kommentar till Positiv stress !?!

  1. Det är inte så lätt alltid med dom där levnadsglada hundarna med en aldrig sinande aptit på allt livet har att erbjuda, jag vet 😉 Blir alltid lika ”glad” av att läsa dina olika inlägg just för att du inte fastnar utan klurar, vänder och vrider för att hitta lösningar som passar just den specifika hunden. Jag har sagt det förut men jag tror på er, ni har så mycket fina grunder och ni är ett härligt team <3 Kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>