Förstärkning & mina hundars styrkor :-)

Den här veckan har jag tränat på många olika platser. Nyttigt mest för mig att se att det fungerar bra :-) Känner hundarna att jag har koll på läget så finner de sig fort i ny miljö.

Vi har länkat en hel del igår och lite idag. Vissa saker som jag trott jag förstärkt som ingångarna har inte gett den tanke hos Joy som jag vill och en del andra saker som var bra har nu blivit svagare. Nu gäller det att tänka om innan det blir allt för befäst – det jag inte vill ha.

Det som känns viktigt är att fortsätta att länka minst varannan dag för se momenten i sin helhet och inte lura sig av att det ”känns så bra” när man delar upp momentet. Belöningsfällan är så lätt att gå in i och även om jag aldrig är rädd för gå tillbaka till grunder så tror jag att det även är lika viktigt att hela tiden försöka utveckla saker och ting. Det gör det roligare både för hunden och även mig :-)

Nu vill jag inte ”snöa in” allt för mycket på det som vi ska jobba vidare på utan jag tänker faktiskt även skriva mina hundars styrkor som jag älskar och vill ta fram mer av :-)

Joy:

Rör sig lätt, fort, smidigt och är uthållig.

Kan arbeta självständigt och samarbeta.

När hon fokuserar så strålar hon av självsäkerhet.

Har bra teknik och lätta, snabba rörelser i fjärren.

Tycker om att träna :-)

Sly:

Gör allt – bara hon får bra betalt! 😉

Kan arbeta självständigt och samarbeta.

Tycker om sig själv!

Tycker om att träna :-)

Nu gäller det att fortsätta att motarbeta fel tendenser i träningen och jobba upp de svaga delar till styrkor utan att stirra sig blind på dem… 😉

Mina hundars styrkor ska framhävas ännu mer och jag ska vara mer noga med att uppskatta dem.

Vilka är din hunds styrkor? Nämn gärna tre stycken och släpp för en stund det som behöver mer träning :-)

2013-08-02_joy_1

Joy

sly2_140726

Sly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>