Tävlingsanalys – Sly!

Då har jag & Sly genomfört vår andra elittävling på Vadstena BK. Vi ”fuskträna” lite på deras plan i torsdags med Andreas & hans rottisar. Då kändes hon väldigt glad & laddad, de gick av några skott när vi var där men hon var helt oberörd så det kändes positivt inför dagens tävling.

Idag var det betydligt mer skott från skjutbanan bredvid. Tyckte Sly verkade oberörd så vi körde gruppmomenten. När jag kom tillbaka från sitt i grupp & platsen så kunde jag inte se att hon förflyttat sig något (det visade sig sedan att hon förflyttat sig framåt under platsen. Har aldrig hänt förut…)

Inför uppvärmningen när vi skulle gå in på plan så tyckte jag också hon var sig lik så jag gick in på tävlingsplan med gott mod.

När jag analyserar tävlingen i efterhand så blir jag lite kluven av mitt eget agerande. Jag vet ju att hon inte gillar skott, raketer eller liknande ljud ändå tar jag beslutet att vi ska tävla?

Nu är ju det annorlunda när Sly är i arbete. Hon kämpar på & gör det hon ska… Finaste Sly <3  Sammanfattningsvis var hon lite dämpad & frånvarande tycker jag både i & speciellt mellan momenten. Jag lyckades också klanta till det vid förberedelsen inför vad jag trodde skulle vara dirigering. Virrigheten mötte nya höjder när jag ställer upp & insåg att jag gått händelserna i förväg – Rutan var nästa moment. Trots Sly hade apportering i huvudet lyckades jag med många dubbelkommandon få in henne i rutan.

Det kändes inte så illa när vi precis genomfört tävlingen & när vi var kvar några timmar för titta lite på andra ekipage. Hann prata med lite trevligt folk samt vara med på prisutdelningen. Först på bilresan hem så inser jag hur Sly har fått kämpa genom tävlingen tack vare de där skotten från älgstudsarna som lät ordentligt.

Sist men inte minst ifrågasätter jag mig själv. Mitt mål för idag var:

Bra teamkänsla
Förbereda Sly bra
Vara fokuserad – Behålla ”bubblan”

Jag inser att vi inte nådde upp till några av mina mål. Kanske var jag själv så fokuserad att jag struntade i ljuden & det i förlängningen gör så att Sly inte tar med sig det i bagaget (hoppas jag innerligt).

Det finns för och nackdelar med att ha Border Collie som kämpar på trots de tycker det är jobbigt. Fast jag inte hade några resultatmål utan uppgiftsmål så lyckades jag rätt dåligt.

Nu är detta vår andra elittävling som vi genomför men jag känner helt klart att klyschan ”ha kul” & vara ett team är viktigt för mig. Nu har jag analyserat tävlingen rejält och kommer inte att älta de misstag jag gjorde utan helt enkelt jobba vidare för bli duktigare. Tänka till ytterligare i sådana här tävlingssituationer så jag kan föra min hund ännu bättre på tävlingsplan. Nästa gång jag kommer till en tävling med mycket skjutande i bakgrunden så kommer jag även att avstå.

Jag ser helt klart Sly som min läromästare. Tur att hon är av förlåtande natur. <3 Gör om, gör rätt! :-)

3 kommentarer till Tävlingsanalys – Sly!

 1. Vilken superbra analys du gör!! Tror dina hundar är väldigt lyckligt lottade som har dig till matte <3
  Är övertygad om att både du och Sly kommer igen och så småningom kommer att få till precis den känsla och de resultat du strävar efter :-)
  kram

 2. Synd på skotten men jag tycker ändå det låter som ni kom igenom det hela på ett ok sätt. Kanske var det bra att du inte reagerade på ljuden och därför inte överförde något till Sly? Tycker du är kanonduktig på att alltid tänka på dina hundars bästa och jag tror även det här på sikt kommer vara en bra erfarenhet. Du gör helt rätt i att inte älta, ta med dig allt bra istället! Heja er <3 Kram!

 3. Synd på skotten, men ni jobbade er genom tävlingen på ett mycket hedrande sätt och du gör ditt bästa för Sly. Ni är ett grymt team och med rätt förutsättningar och känsla råder det ingen tvekan om storvinst.
  Alltid lättare att vara efterklok i sin analys då man har facit i hand. Nu tar vi nya tag och kommer igen! !
  Bra kämpat av dig och Sly idag!! Njut av det som fungerade bra!
  Kram från Nova & mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>