Utmana & lyssna!

De är tre starka BC-kvinnor som jag har vid min sida. Vissa perioder då man själv inte är på G så skulle man kanske önska att de ”dyrka marken” man gick på och gjorde en knut på sig själva för göra en till viljes… Nä, tack och lov (när jag tänker efter) fungerar det inte så 😉

Oftast är det faktisk rätt kul att ha tre starka BC-personligheter & när man hittar samarbete och kommunikation i träningen så växer jag bit för bit som hundtränare :-)

Igår åskade det rejält ute så det blev lite träning inomhus istället, tänkt på det länge men fegat ut lite när det gäller att utmana hundarna och verkligen träna dem i att lyssna på vad jag säger.

Istället för att mina hundar ska komma i en lugnare stämningsnivå efter ett fartigare moment som t.ex. apportering/dirigering/rutan så tänker jag ändra träningen och lära dem att koppla på koncentration trots att de är i en högre stämningsnivå. Det ska vara utmanande och kul att koncentrera sig! :-)

Började igår med att hetsa dem rejält innan apportering för sedan skifta till vittring. Det var rätt intressant. Först blev det lite fel i vittringen men sedan så skärpte de sig rejält!

Idag tränade jag med Anna W på LBK. Träningen med Sly gick riktigt bra. Väldigt fokuserad för att vara henne, känns som vi är på rätt spår. Avslutade med hopp/apport där jag hetsad henne lite innan för sedan skifta till vittring. Svårt tyckte Sly, men roligt :-)

Det positiva med att det regnade var att det var lite flygfän ute så även Maya fick köra ett kort pass där jag gasade henne rejält inför apporteringen med metallen, för sedan skifta vi till vittringen där även metallen låg ute som störning.

Det tyckte Maya var jättehäftigt! Lyckades lura henne första gången då hon apportera metallen men vid nästa länkning så sprang hon ruggigt fort ut till vittringspinnarna, koppla på nosen, apportera, sprang fort in och satt sedan bredvid mig med en sådan självsäkerhet att jag blev alldeles lycklig i hjärtat! :-)

Det konceptet kommer jag helt jobba vidare med alla mina tre damer i lite olika utformningar. När jag testade med Joy igår så tycker jag att även hon fokusera mer och behöll farten.

Idag körde jag ingen lydnad alls med Joy. HTM och lite agility hann vi med och den damen är en riktigt allround hund <3

Jag har hittat en låt till vårat HTM-program så nu måste jag från testa olika saker, planera ett helt program. Lite av en utmaning för en annan som mest tränat lydnad de senaste åren…

I agilityn så känns inget speciellt komplicerat med Joy. Är ju novis i den grenen också & har inte så mycket att jämföra med men in magkänsla säger mig i alla fall att om jag är noga med grunderna, utmanar och tränar på så får jag nog en till favoritgren & konkurrent till lydnadsträningen 😉

” Nosdutt-träning” som fångades av Anna W :-)

 

En kommentar till Utmana & lyssna!

  1. Tycker du hade grym träning med alla tre flickorna idag <3 Tror verkligen på konceptet att lära dom "hantera" att lyssna även när det skiftar från högintensivt till lugnare moment och att våga utmana och ha kul på vägen… det blir så mkt roligare då ;-P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>