Vardagskick! :-)

Dagarna har fyllts med givande lydnadsträning. Vallningskurs, gång 2 för Jonas hos Annelie ute på Mörkö och simning på Norsholm Hundrehab.

På långfredagen så skadade Joy tyvärr sin ena tass efter BC-trion varit lösa på morgonpromenaden ute i skogen. Ingen aning hur det gick till men när jag kom hem så upptäckte jag färskt blod och två jack på bakre tassen. Det har fått bli träningsvila, skyddbandage och hålla såren rena. Tack och lov så läker såren fint men vi la ner tankarna på tävling om två veckor.

Idag träffade vi Maggan och hundar ute på LBK. Träningen flöt på bra med alla hundarna. Jag var riktigt nöjd hur en del saker som förut kändes svåra, nu är mycket mer självklara.

Maya var sist ut av alla hundarna. Där har jag kämpat något enormt med hennes fjärr. Alla andra moment har känts bra och fungerat fint i länkning.

När det kommer till fjärren så har jag helt enkelt inte fått någon kontakt med henne. Nu är det ju inte första gången jag har varit med om detta så jag har helt enkelt tragglat på och tröstat mig att det kommer ”lossna”. Forcera eller locka funkar inte så jag har fortsatt träna mycket på nära avstånd och nu sista tiden även lagt in en del rörelser då vi leker.

Idag bara gjorde hon det!

Maya fokusera på mig, lyssnade och gjorde snabba, säkra skiften. Helt underbart!!! :-)

Den vardagskicken gick inte av för hackor och jag fick nästan rysningar hur fint det var. Det är helt klart sådana här kickar som får mig älska hundträning. :-)

 

2 kommentarer till Vardagskick! :-)

  1. Härligt när det släpper, det ger en bra kick med tanke på allt jobb man lägger ner :) Men Maya brukar ju vara lite sån, vägen dit kan vara krokig men jäklar vad grym hon är när det släpper… Kram på dig och din bästa trio <3

  2. Lite avis när jag läser om era träningar…då jag själv haft så mycket jobba o annat att jag inte hunnit det. Men så jäkla kul att läsa ditt inlägg. Det ger en energi kan jag lova! Blir glad då jag läser om fjärren med Maya! :)
    Håller med föregående talar om Maya!!! När väl Maya kan är det grymt att se hur hon jobbar!!
    Ha en fortsatt bra helg med hundarna så ses vi snart (y)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>