Rätt och fel…

Det är många tankar som far runt i huvudet just nu…

Har anmält Joy till Lkl 2 i början av maj vilket är lite av en utmaning för mig. Jag vill ju gärna att saker ska vara helt klara men vi har några moment som inte riktigt sitter än… Vi får se om jag har övertro på oss eller om vi hinner bli färdiga. I värsta fall får vi skippa tävlingen och ta en längre fram. Just nu tror jag i alla fall att vi kommer få ihop det :-)

De sista dagarna har jag läst en del bloggar, det var ett tag sedan men funnit en del inspirerande inlägg. Det som jag funderar mest på nu är: Lägg energi på rätt saker. Positiv stress och stadga. Svart/vit träning.

Att det går mode i träning är ju inget nytt, visst är det lätt att fascineras av de som lyckats inom hundsporten. Självklart ska man vara öppen för olika träningssätt, men i all den ”sörjan” gäller det ju också att finna sin egen väg som passar sig själv och framförallt sin hund.

Rätt och fel. Metod hit och metod dit. Ja, vad ska man säga… det gäller att lägga energi på rätt saker och ta ”godsakerna ur kakan” 😉 .

För några veckor sedan tränade jag i slask/snöblandat underlag med Joy, som blivit rätt bortskämd med att träna mycket inomhus inför tävlingen i Kungsör. Hon tvekade att lägga sig i sörjan i en länkning. Jag gick bara lugnt tillbaka, upprepade kommandot och hon tveka igen men på tredje kommandot så la hon sig och jag slutförde lugnt länken och berömde henne.

Märkte då att andra tyckte jag var väl hård mot min hund, när jag neutralt gick tillbaka och gav mig inte tills hon låg (på kommando tre). Tyvärr så nästan urskuldade jag mig sedan efter passet då jag tränade med fler som inte kände mig så väl…

Jag har tränat fler pass nu med Joy i rätt slaskigt underlag och hon lägger sig direkt.

Nu kanske inte det passar alla andra hundar som jag tränar med Joy, jag försöker verkligen anamma att inte ha så mycket känslor inblandat i träningen när det blir fel. Det träningspasset gav mig bra info vad vi behöver träna vidare på och Joy höll kvar sitt fokus i den fortsatta länken.

Jag hoppas verkligen det är ett sundhetstecken, lägger allt mindre energi på alla andras åsikter om hur den ena eller andra tränar… Funkar det, har ni roligt och ger det de resultat DU vill ha? Kör på! :-)

Min åsikt är i alla fall den att det finns många människor där ute som har MASSOR med potential,  tyvärr vågar många inte satsa ifall de skulle misslyckas eller tänka själva… för då har de ingen/inget att skylla på 😉

Ju mer man lär sig… inser man hur mycket det finns kvar att lära. Man blir aldrig fullärd :-)

 En blöta som Joy verkligen uppskattar 😉

En kommentar till Rätt och fel…

  1. Tack för att du sätter ord på mina tankar!!!
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>