Utmaning – Fritt Följ!

Just nu jobbar jag mycket med Joys fritt följ, det är långt ifrån klart men jag har kommit på att hon har fått en konflikt på grund av att jag arbetat mycket med omvänt lockande. I fria följet har det fått påföljden att hon hela tiden undviker min hand genom att komma lite för långt fram… eller får ett huvud som rör sig lite hela tiden då hon har hög förväntan på belöning ( Joy älskar mat och godis!!! :-) ).

I Maya fria följ får jag hela tiden tänka på hennes attityd och köpa lite fel här och där. Arbetar jag för mycket med detaljer så går den damen ner sig, hon kan gå ett fint fritt följ när det gäller position men inte riktigt vara mentalt närvarande. Jag måste hela tiden hitta knappar som bibehåller att hon är lite på tårna i allt hon gör i lydnaden.

Joy och Maya är två hundar som är väldigt olika men idag var det en fröjd att träna dem båda. Inte för allt är klart och perfekt men jag hade hittat bra saker som vi kan arbeta vidare med för nå mina mål med var och en :-)

Snälla Anna filmade damernas fria följ idag, lägger ut filmerna så jag kan följa mina hundar utveckling :-)

5 kommentarer till Utmaning – Fritt Följ!

 1. Alltid en fröjd för ögat att se er träna:)

  Hur gammal e Joy nu??

  / Lina

 2. Underbar attityd hos er hela högen idag!! Jag log så glatt när jag såg alla glada svansar och samtidigt fullt fokus, fint!!! Häftigt att se skillnaden i tankesätt idag beroende på belöningsform :)

  Ni går från klarhet till klarhet du och dina töser <3

 3. Tyvärr är det nog så att fb tar över :( har inte varit här på evigheter – men följer er ju på så vis än då 😉
  Nu har jag surfat runt och uppdaterat mig 😉 Härligt att se dina fina hundar :)
  Ha det bäst och träna på 😉
  Kram mia

 4. Ida, Trixa och Tosca

  Kom på att jag har ju glömt att kommentera, fast jag kollade på filmerna för länge sedan! Men ni är jätteduktiga allihopa, vilken utveckling!! Maya har fått en mycket härligare attityd och hon ser verkligen glad och med ut! Joy är lika duktig som väntat, huvudrörelserna har blivit mycket bättre sen jag såg er sist.

  Mina små synpunkter handlar därför bara om dig, och även om jag vet att du inte tar det som kritik så påminner jag dig om att inte göra det :) Du kommer tjäna mycket bättre poäng på tävling om du ser lite gladare ut och inte lika ”stel”, tänk även på vänsterhanden som låser sig lite (speciellt när du går med Joy). Längtar verkligen tills vi ses igen! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>