Självförtroende & trygghet!

Igår gick jag upp redan klockan 5 då jag skulle göra mig och hundar redo för en heldag på Kungsörs HundArena, med Elitsatningsgänget för Anne Dahlin (väldigt tidigt för en som jobbar natt 😉 ).

Vi hade alla fått länkningsläxor med varje hund, vi fick inte gå in med hundarna direkt utan skulle utnyttja att det var en ny plats med ingång, tävlingskommendering m.m.

Det var hur nyttigt och bra som helst för mig! :-)

Jag tycker det är så otroligt viktigt att mina hundar är trygga och har självförtroende i allt de gör på lydnadsplan, igår var en dag då jag verkligen fick tänka till hur jag ska nå det målet.

Något som jag tycker är jätteroligt men är rätt dålig att träna på, är överträning. Fick igår många idéer på hur jag kan nyttja sådan träning så det blir en rolig lek :-) Både Joy och Maya svarade bra på den träningen och förstod snabbt att det lönar sig att ignorera de olika störningarna 😉

Detta jag tar med mig från gårdagen:

Joy:

Träna mer ingångar med störningar.

Vara noga med att hon ska känna sig trygg och peppa henne när det behövs!

Träna mer överträning i form av olika störningar på träningsplan,  träna mer i röriga miljöer (ex. utanför IKEA, stan m.m.) :-)

Kom ihåg att momenten inte är det svåra… utan vara noga med att bygga/bibehålla hennes självförtroende och vara hennes trygghet. :-)

Maya:

Var noga med att TÄNKA på att hon är en annan hund nu. Jobba igenom missförstånd/svårigheter istället för backa i träningen.

Våga utmana mer med störningar och överträning!

Sist men inte minst, mer självförtroende… det är Maya värd :-)

Lite rader till mig själv, så jag kommer ihåg det som är viktigt att arbeta vidare på. Jag kommer i vinter/vår 2014 fortsätta gå Elitsatningg med bara Joy, då inte ekonomin tillåter mer samt att hon är den hunden som jag kommer satsa mest på  lydnaden :-)

Det som har varit väldigt bra för mig under hösten, när jag även gått med Maya är att jag har genom all fin feedback på henne börjat se på henne med andra ögon…

Av någon anledning så har jag känt att en del saker i träningen tillsammans med Maya, tornat upp sig som stora berg. Jag har omedvetet gjort framtida träning mentalt svårare än den är. Maya har utvecklats och jag börjar få ”betalt” för all grundträning som jag lagt ner på damen. För mig är det ett jättestort lyft! :-)

Därför blir det lite privatlektoner framöver med henne och även Sly. Känner ett väldigt förtroende för Anne, så jag kommer fortsätta träna för henne. Jag uppskattar att hon inte krånglar till saker och ting :-) Det känns också som hon vill mig och mina hundar väl – att vi ska lyckas och det gillar vi :-)

Nu är det bara arbeta vidare mot delmål och mål :-)

 

2 kommentarer till Självförtroende & trygghet!

  1. Du både resonerar och jobbar mycket klokt med dina hundar.
    Du kommer att lyckas med alla dina hundar med dina mål. Att du sen satsar mer på Joy kan vara en fördel för Mayas utveckling också.
    Ses snart! :)

  2. Låter som en toppendag!! Härligt med givande träning som för en framåt. Det är så kul att du börjar känna att grundträningen med Maya ”betalar tillbaka”, jag tycker ni är grymma och du är jätteduktig på att ta tillvara hennes styrkor och ta dig igenom allt ni tar er för! Tycker det har blivit en stor attitydförändring på henne på sista tiden, goa, galna, glada fröken!!

    Joy och du är som namnet antyder ett riktigt glädjeteam, ska bli kul att följa er, är säker på att ni kommer få ett toppenår även nästa år och alla år efter det! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>