Lägg energi på rätt saker…

Min vardag är långt från glamorös där allt är underbart hela tiden, där jag går runt på små rosa moln 😉 Det finns inga genvägar och jag försöker inte överanalysera hundträningen. Glädja mig över det som går bra och se vad som behöver mer träning utan känna stress  :-)

”Keep it simple!”

Hela tiden blir vi matade i sociala medier om hur en ”bra hund” ska vara och ”en perfekt människa/hundtränare” bör vara…

Det är sådant som antagligen hade irriterat mig för några år sedan… nu tittar jag lugnt på allt som pumpas ut i sociala medier men låter det inte påverka mig…

Det är roligare att ta in det som inspirerar och gör mig glad samt självklart följa mina vänners vardag :-)

Joy har en betydande påverkan på mitt sätt att se på hundträning. Det känns som allt går att lösa med träning :-) Det gynnar också min och Mayas träning där jag börjarna se möjligheter :-) Sly har fått stå tillbaka en del och inte fått så strukturerade träningspass, vilket är dumt… Nu ska det bli ändring även där och fokusera på möjligheterna även i hennes träning :-)

Perfekta hundar? Tror inte sådana finns… däremot känner jag helt klart mer personkemi med Joy än de andra två i lydnaden. Det är en riktigt, riktigt trevlig känsla fast den kan vi inte bara leva på 😉 Hårt arbete väntar nu med både Joy, Maya och Sly.

Det finns inga genvägar…  😉 :-)

 

 

5 kommentarer till Lägg energi på rätt saker…

  1. Du är klok du! :) Saknar våra träningar! kram

  2. Jag tror det är jättebra om man kan gå sin egen väg och följa magkänslan, sålla bort allt ”onödigt” och inte överanalysera varenda steg man tar och försöka skita i vad omgivningen lägger för värderingar på saker och ting… (även om det inte så lätt alla gånger) Det finns inga perfekta vare sig människor eller hundar, däremot tror jag att man kan passa ihop bättre med vissa individer från början rent känslomässigt medan man med andra får jobba desto hårdare.

  3. Som vanligt sanna och kloka ord i din blogg 😀
    kram

  4. Vad jag vet, så finns inte perfekt, mer än i ordboken :). Magkänsla är A&O vad gäller hundträning. Det och att ha kul med sin hund. Annars kan de ju likson kvitta :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>