Omstrukturering…

Under en period har jag tyvärr blivit bekväm och gått med alla tre hundarna tillsammans. Det har varit så lätt och det tar inte så mycket tid…

Mycket dumt!

Första varningssignalen kom förra veckan då jag såg att Joy helt plötsligt visade intresse för bilar (har inte sett sådana tendenser innan) och sedan märkte jag för några dagar sedan att hon blev lite påverkad när en hund plötsligt dök upp runt ett hörn och skällde ut oss och Sly som inte är så förtjust i andra hundar svarade upp.

Nu blir det omstrukturering när det gäller promenaderna då jag verkligen vill behålla Joys stabilitet och härliga inställning till omvärlden :-)

Nu blir det helt enkelt ensampromenader med Joy varje dag. Hon ska vara trygg med mig och det är mycket lättare att förebygga saker då jag inte har med mig Sly och Maya.

Vi gick för en stund sedan en kvällspromenad och några bilar var intressanta i början men sedan var det bara Joy och jag, kändes mycket bra och det kommer vi arbeta vidare på :-)

Jag kommer gå med alla tre ibland men det kommer vara under mycket mer ordnade former än tidigare…!

De vuxna hundarna har inte fått vara lösa då jag gått med alla tre men Joy har haft rätt mycket frihet då vi går i skogen, hittills har hon varit väldigt lätt men jag ska nog införskaffa en sele så jag verkligen överarbetat att den lilla damen klarar alla störningar runt omkring.

Skulle aldrig förlåta mig själv om det hände min fina Joy någonting <3

 

4 kommentarer till Omstrukturering…

  1. Ihop taggar mina varandra jätte mycket men går jag med dom en och en bryr dom sig inte om omvärlden alls fascinerande faktiskt!
    Men väldigt klokt av dig att gå ensam promenader med Joy tror det är bra för valparna att upptäcka världen lite själva också :)

  2. Å va ja älskar BC! Min dröm som kanske går i uppfyllelse i sommar är att äga, leva å få jobba med min egen BC, prova på att valla, kommer valla även om ja tycker det e dötrist då ja har inställningen att en BC ska få valla om den vill. Är ju inte alla som gör det nu har ja hört men får ja en BC med behov av att valla så ska ja självklart träna detta. Har även planer på spår, rallylydnad å även tävlingslydnad å en massa onödiga trix :)

    När Täva va valp va ja oxå lat å gick mycket ihop med min mastiffblandis å de blev inte så bra då ja fick lägga mycket jobb på honom då han va riktigt bökig hund, ja tappa mycket av koppelträningen å nu känns det nästan tvärkört för mig å henne att gå en promenad utan att hon drar. Så det va smart av dig att komma på det så tidigt, ja kom på det alldeles försent. Men ja ska försöka komma på rätt spår med henne med att prova en WGVsele å se om ja kan träna henne mer utan att skapa onödiga konflikter om drag.

  3. Det tar ett tag innan man hittar de ”rätta” formerna i flocken när det har kommit en ny fyrfoting :-) Du tänker så klokt! Lycka till med den nya glädjen :-)

  4. Det är ett pyssel i början men det man lägger enskilt på dom får man igen med råge… fast jag förstår att det varit smidigt att gå med alla tre, dina är ju lite mindre än mina drular… här går vi sällan med mer än två i taget för då tar vi upp hela vägen 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>