Utveckling – Gå hundkurs!

Jag tycker det är jätteutvecklande att gå hundkurs om man hittar en instruktör som man trivs med – Så enkelt är det! 😉

Anna och jag har länge pratat om att vi skulle vilja gå en kurs ihop så vi sedan kan puscha varandra och jobba vidare på det vi lär oss, det är så lätt att fastna i samma hjulspår i träningen.

I Östergötland har vi nu turen att Ditte Andersson flyttat hit och efter många lovord från andra så anmälde vi oss till en tävlingslydnadskurs varannan måndag och idag var första kurstillfället.

Det visade sig att Ditte var mycket sympatisk och att vårt kursgäng bestod av olika, roliga hundar med trevliga förare :-) Gillar den kombinationen! 😉

Idag blev det en del tid som gick åt till presentation och genomgång men jag tycker det var väl spenderad tid.

Vi hann med en träningsgång var och jag valde att fokusera på rutan med Maya, ville helt konkret ha Dittes ögon på oss så jag får en bra plan på hur jag ska jobba in den rätt (som passar min hund som individ) samt få henne övertränad (när vi kommit så långt) då det gäller rutan.

Fick jättebra information hur jag ska jobba vidare samt överträna med fokus på att hitta rutan från olika håll och vinklar. Känner mig jätteinspirerad av sätta igång träningen! :-)

Det var som alltid lika lärorikt att titta på de andra ekipagen och ta del av hur olika typer av hundar fick olika delar som de skulle tänka på :-)

Jag tror att det här kommer bli en mycket utvecklande kurs samt kul att finna en instruktör som både jobbar på ett mycket trevlig sätt samt har stor erfarenhet av olika hundindivider på nära håll :-)

Extra plus också då vi är fyra stycken på kursen som ska försöka träffas och träna ihop med start nu på torsdag. Det blir en kul hundhöst/vinter ! :-)

  

17 kommentarer till Utveckling – Gå hundkurs!

 1. Fin blogg och kul med tävlingslydnadskurs! :)

 2. Känns jättekul att vi äntligen kom iväg på en kurs ihop och att det verkar givande, så otroligt värdefullt att kunna bolla tankar och idéer mellan kurstillfällena (speciellt eftersom du ju känner både mig och Ina rätt väl vid det här laget…) och på så sätt utvecklas.

  För övrigt tycker jag Maya var grymt duktig idag som jobbade så fint och fokuserat i ny miljö, hon är en smart tös den hunden 😉

 3. Åh vad roligt med kurs! Och intresserade deltagare! När jag gick Tävlingslydnadskurs med Linny var vi totalt 4 anmälda, hälften av ggr var det bara jag och L som dök upp :(

 4. Är så imponerad av ert tålamod att träna och tävla i lydnad :-) och himla kul med kurs med en vettig instruktör, det är A och O! Själv åker jag till Stockholm i helgen för spårkurs, spårnörd som jag är 😉

 5. Vad avundsjuk jag blir 😉 Skulle väldigt gärna också gå kurs för Ditte :) Lycka till!

 6. Låter kanon! Lite avis på er då jag så gärna hängt på. Men tyvärr hinner o kan man inte göra allt man så gärna vill. Hoppas på en kurs till senvår sommar. :)
  Härligt att ni fick en kanonbra start och att det känns rätt:).
  Vet att ni fixar det och jag är säker på att det kommer bli en snygg ruta av Maya :D.
  Ses snart.
  Kram!!

 7. Åh vad kul :) Aldrig hört något om Ditte.. vem hon är osv 😉 Men låter väldigt intressant! Kul att det verkar som ett bar gäng också, spelar faktiskt in väldigt mycket i hur man trivs.

 8. svar: Ja men jag tror det skulle vara riktigt skoj 😀 Får se hur mycket vi hinner träna under vintern…
  Okej, tack så mycket ska kolla in sidan :)

 9. Ja ni i den där delen av Sverige har verkligen lyxigt många bra instruktörer att tillgå :-)
  Extra roligt att ni är några som kan träna tillsammans mellan gångerna, så givande 😀

  • Det är jättekul att gå en kurs med en träningskamrat! Tror det kommer ge ännu mer när man får olika vinklingar (sin egen, instr & kamrats) & kan diskutera efter kurstillfällena :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>