Tisdag – Veckans bästa dag! ;-)

I nuläget så har jag inte möjlighet att valla så ofta med mina hundar som jag skulle vilja men den dagen vi har i veckan – värderar jag högt! :-)

Det spelar ingen roll om jag är trött eller haft en hektisk förmiddag, när jag kommer in i vallhagen så är det bara ”leva i nuet” som gäller – Helt underbart!

Förutom att vallning är bland det roligaste jag vet så har jag verkligen fått större förståelse för hur Sly och Maya fungerar :-)

Sly som jag ”stämplat” till att vara en hund som inte alltid vill samarbeta – där har jag helt tänkt om…

Visst det finns nog enklare hundar att träna med, men nu inser jag hur mycket låsningar hon har i både vallning samt i lydnad.

Med Ingelas hjälp så jobbar vi oss genom dessa låsningar och det är riktigt härligt att se hur Sly växer allt mer i vallhagen :-).

Maya är absolut den tuffaste hund jag haft MEN det underbara är att hon både vill samarbeta och är lyhörd!

Här är det extra viktigt att inte släppa genom något feltänk och vara noga med hur jag agerar då hon läser av mig mycket snabbt och det är inte roligt att vara den svaga länken i vårat samarbete…

Maya fungerar på samma sätt i lydnaden och även där måste jag hela tiden tänka mig för… har gjort några misstag redan nu som jag måste jobba bort.

I nuläget lyckas jag inte alltid men jag kommer jobba hårt för att lyckas! – Det härliga med Maya och Sly är att jag får igen det direkt!!! :-)

Ingela har en stor del i att jag allt mer tror på min och mina hundars kapacitet, jag är verkligen jättetacksam att vi får komma till vackra Fyllingarum och valla varje vecka! :-)

Jo, tisdag är nog veckans bästa dag! 😉

 

 

5 kommentarer till Tisdag – Veckans bästa dag! ;-)

  1. Vad glad jag blir när jag läser!!!
    Ni utvecklas verkligen.
    Kram

  2. Åh vad härligt det låter! :-) Perfekt att ha en dag i veckan då du bara får släppa allt annat. Kan tänka mig att ni är jätteduktiga på vallningen också, vore kul att se film någon gång! :-)

  3. Underbar läsning! Vi är allt liiite avundsjuka på era roliga tisdagar 😉 Kram till dig och vovvsen!

  4. Jag håller med dig både om att Valla är super kul . Jag har bara möjlighet på sheltiläger eller hos Irene och en del andra efter som det inte är så många som vill ha shelti till sina får. Fyllinga rum är vackert och det bästa med den platsen är att Ingela finns där . Även om jag tycker att hon borde flytta närmare mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>